Keväällä 2021 alkanut konsertti- ja keskustelusarja jatkuu keväällä 2022 musiikkipainotteisena.
Lauluntekijät framilla; säveltäjät, musiikinopettaja Maria Portaankorva ja kirkkomusiikinlehtori Tuomo Nikkola keskustelevat laulujen säveltämisestä kanttori Lauri-Kalle Kallungin kanssa.
Illan musiikissa mukana Maria Portaankorvan oppilaita Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokalta, sekä oppilaiden vanhemmista koottu kvartetti.
Tuomo Nikkolan lauluja musisoi Oulun tuomiokirkon kamarikuoro.
OHJELMA:
Eläköön taivas ja eläköön maa; säv. ja san. Maria Portaankorva, alkusoittosovitus Markku Viitasaari
Minä kuuntelen; säv., san. ja sov. Maria Portaankorva
Koulu keltainen; säv. ja san. Maria Portaankorva
Runoretki; säv. ja san. Maria Portaankorva alkusoittosovitus Markku Viitasaari
Hiljaisuus; säv. ja san. Maria Portaankorva alkusoitto- ja kuorosov. Markku Viitasaari
Hyvää sinulle; säv. ja san. Maria Portaankorva sekakuorosovitus Markku Viitasaari
Siunaa armas kotini; säv. Tuomo Nikkola, san. Jaakko Haavio
Herra, lahjanasi sain, (pieni koraalimotetti sekakuorolle); säv. Tuomo Nikkola, san. Niilo Rauhala
Terve, Herran tosi ruumis (Ave verum corpus); säv. Tuomo Nikkola, suom. Samppa Asunta
Sinun rauhasi anna mulle; säv. Tuomo Nikkola, san. Hilja Haahti, 3 säk. tuntematon
Matkamiehen mieli palaa; säv. Tuomo Nikkola, san. ruots., uud. Simo Korpela ja Niilo Rauhala
Rauhantoivotuslaulu; säv. Tuomo Nikkola, san. Anna-Mari Kaskinen
Nyt juhlaa korkeaa (Festum nunc celebre); säv. Tuomo Nikkola, suom. Samppa Asunta
(siviilinimi Viitasaari, os. Talja) syntyi Riihimäellä vuonna 1974. Portaankorva valmistui Oulun yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi vuonna 1999 pääaineenaan musiikkikasvatus. Tutkintoon sisältyi luokanopettajan kelpoisuus.
Vuonna 2010 Portaankorva voitti Salon lastenlaulukilpailun laululla Keltainen aika. Portaankorvan tuotantoa löytyy lasten- ja nuorten kuorolauluista, oppikirjojen (Otava ja Sanoma Pro) pedagogisista lauluista, Kirkkomuskari 1-3 -julkaisuista sekä marraskuussa 2022 julkaistavasta Lasten virsikirjasta. Teuvo Pakkalan musiikkiluokat on julkaissut neljä CD-äänitettä, joiden lauluntekijänä Portaankorva oli keskeissä roolissa.
Portaankorva tekee taiteellista yhteistyötä sanoittaja-runoilija Pirkko Arolan, tietoammattilais-sanoittaja Magnus Malin sekä puolisonsa säveltäjä-sovittaja Markku Viitasaaren kanssa. Portaankorvan lukuisten laulujen tuottamisen takana on pitkäaikainen kollega Ismo Koskela Artismo Oy:sta.
syntyi 1947 Ylivieskan Raudaskylällä. Hän suoritti musiikkiopintonsa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä, minkä jälkeen hän on ollut Lapin musiikkiopiston yksinlaulun lehtorina 1975-77, Ylivieskan srk:n kanttorina 1977-80, Kiimingin srk:n kanttorina 1980-89 ja Oulun Konservatorion kirkkomusiikin lehtorina 1989-2010. Tuomo Nikkola on säveltänyt ja sovittanut kirkkomusiikkia omaan työhönsä liittyen seurakuntien, kuorojen ja yksityisten hengellisen käyttömusiikin tarvitsijoiden tarpeisiin. Jumalanpalvelusten musiikki on ollut hänelle ehkä ominta aluetta.
koostuu 112 laulavasta 3.-6.-musiikkiluokilla opiskelevasta lapsesta. Musiikkiluokalle haetaan pääsykokeiden kautta 2. luokan kevään aikana. Oppilaaksiottoalue kattaa koko Oulun. Oppilaiden opinpolkuun kuuluvat orkesterisoitto, musiikinteoria, kuorolaulu, yhtyemusisointi sekä musiikkiliikunta. Kuoro on julkaissut vuosina 2011-2021 neljä lastenlauluäänitettä (Neljä puuta, Nelisointu, Toripolliisin joulu ja Tepastelua). Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokkien kuoroa johtavat musiikkiluokkien opettajat Ismo Koskela, Maria Viitasaari, Maiju Kovanen ja Jaakko Lounila.
sopraanot: Anna-Leena Koldits, Petra Rissanen altot: Iiris Moilanen, Anna Anttonen
tenori: Olli Heikkilä bassot: Juhana Ritakorpi, Mikko Lindholm
huilu: Ronja Portaankorva (lauluissa Eläköön taivas…, Runoretki ja Hiljaisuus)
on syksyllä 2014 perustettu noin 35 laulajan kuoro, jonka ensisijaisena tavoitteena on jumalanpalvelusmusiikin toteuttaminen ja kehittäminen. Jumalanpalvelusten lisäksi kuoron toimintaan kuuluvat pienimuotoiset konsertit ja erikseen päätettävien kirkkomusiikkiteosten valmistaminen.
Kuoroon voi pyrkiä koelaulun kautta mieluiten toimintakauden alussa. Kuorolaiselta edellytetään riittäviä laulumusiikillisia valmiuksia ja nuotinlukutaitoa sekä halua sitoutua pitkäjänteiseen musiikilliseen työskentelyyn. Kuorossa annetaan myös äänenmuodostuskoulutusta. Kuoroa on sen perustamisesta lähtien johtanut Oulun tuomiokirkon kanttori Lauri-Kalle Kallunki. www.ouluntuomiokirkonkamarikuoro.fi
huilu: Juulia Pyrrö (laulussa Sinun rauhasi anna mulle)
tilaisuuden juonto: Lauri-Kalle Kallunki